Ja, planten die in pot staan of beschut voor de regen staan hebben absoluut water nodig. Jonge aanplant heeft meer water nodig. Na weken droogte is één regenbui onvoldoende voor uw plant om het vocht uit te halen. Na een week met veel regen, kan het water geven een keer overgeslagen worden.

Bomen of planten die in een pot staan kunnen het gehele jaar door geplant worden. Als de boom of plant in de volle grond staat, zal deze verplant kunnen worden in de wintermaanden. Dit betekent van november tot maart.

Uw boom of plant ontvangt graag 2 à 3 keer per jaar een organische meststof. Het heeft de voorkeur om alle vaste planten uit de grond te halen en dan stalmest in te spitten. Hieruit haalt uw plant 5 jaar voeding voor een optimale bloei. Zomergoed kunt u elke 2 dagen bewateren met vloeibare voeding. Doe twee dopjes vloeibare voeding op 10 liter water in de gieter.

Het seizoen dat het beste is om te snoeien is erg afhankelijk van de betreffende plant, boom of heester. Het grootste gedeelte kan het gehele jaar door gesnoeid worden. Echter is het belangrijk om niet het bloemhout eruit te knippen. Probeer de heesters na de bloei te snoeien. De meeste hagen kunnen het gehele jaar gesnoeid worden, uitzondering is de buxus. De buxus kan niet gesnoeid worden met teveel zon, hierdoor kan de buxus verbranden. Belangrijk is dat het een aantal dagen bewolkt is. Bomen kunnen over het algemeen het hele jaar door gesnoeid worden, let wel het is makkelijker in de winter. Dit heeft ermee te maken dat de meeste bomen dan geen blad hebben en mooi uitlopen in het voorjaar. Een uitzondering zijn de zogenaamde ABC bomen (Acer, Betula, Carpinus), deze moeten juist gesnoeid worden als ze in blad staan. Dit geldt tevens voor de Juglans en de Vitis. Deze bomen kunnen gaan bloeden na het snoeien bij het verkeerde jaargetij.

Het gras dient 1 à 2 keer in de week gemaaid te worden. Het maaiseizoen start halverwege april en loopt tot en met halverwege oktober. Dit is afhankelijk van het klimaat. Het gras begint te groeien vanaf 10 graden grondtemperatuur.

Verticuteren is het verwijderen van mos uit het gazon. Het seizoen voor verticuteren begint eind maart en loopt tot begin mei. Het verticuteren is één keer per jaar nodig.

Het onderhouden van een mooi grasveld vergt veel tijd. Het begint bij 1 à 2 keer per week maaien, 1 keer per jaar verticuteren, 1 keer per jaar onkruidbestrijding en 2 à 3 keer per jaar bemesten met landscape pro. Daarnaast is het sproeien ook erg belangrijk.

Uiteraard kunt u bij ons terecht voor een eenmalige onderhoudsbeurt. U kunt het ons mailen voor de mogelijkheden via ons contactformulier.

Wij bieden de mogelijkheid om uw planten ’s winters op te halen en na de vorst weer terug te brengen. Bij ons staan ze de hele winter in de verwarmde kas.

Dit kan vele oorzaken hebben. Over het algemeen heeft u plant te maken met de ziekte Sterroet. Dit kan bestreden worden met Spruzit. Twijfelt u of dit het is? Maak met ons een afspraak en wij komen graag langs om u op maat te adviseren.

Wij kunnen uiteraard voor u een trampoline inbouwen. We zullen eerst graafwerkzaamheden verrichten, waarna de trampoline geplaatst kan worden. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het plaatsen van andere speeltoestellen. Indien gewenst kunnen wij hieromheen zachte tegels plaatsen, zodat u kind niet hard valt. Liever een speeltoestel op maat? Vraag ons naar de mogelijkheden!