TUINONTWERP


Het tuinontwerp is de basis voor de aanleg van iedere tuin! Belangrijk is dat er een mooi en uniek plan voor u ligt, voordat begonnen gaat worden met de aanleg van uw droomtuin. Wij gebruiken het tuinontwerp om samen met u de wensen in kaart te brengen, zodat u na afronding van de tuinaanleg volop kunt genieten van uw tuin.

Bij Hoveniersbedrijf Bosson maken wij alle tuinontwerpen zelf, wat flink wat voordelen met zich meebrengt. Wij hebben al meer dan 35 jaar ervaring in het maken van creatieve tuinontwerpen en het realiseren hiervan tot uw droomtuin. Tijdens het maken van het tuinontwerp zijn wij al bezig met het plan hoe het gerealiseerd kan worden. Op deze manier kunnen wij direct eventuele constructieplannen met u bespreken.

Daarnaast hebben wij een ruime ervaring met beplantingsplannen. De ervaring zorgt ervoor dat wij tijdens het tuinontwerp hier al rekening mee houden en zo uw wensen perfect kunnen realiseren.

tuinontwerp

Bij het ontwerpen van de tuin hoort uiteraard een beplantingsplan. Dit is zowel van toepassing bij een tuin waarbij veel bestraat wordt als bij tuinen die meer bomen en planten hebben. Als allereerst wordt rekening gehouden met de wensen. Heeft u groene vingers? Wilt u veel beplanting? Vast of seizoensgebonden? In losse (verrijdbare) bakken of op vaste plaatsen? Daarnaast wordt er rekening gehouden met de zon en schaduw voor het kiezen van de juiste beplanting.

Het geeft een extra dimensie om delen van de tuin te verlichten. Hiervoor zijn veel verschillende mogelijkheden. U zou ervoor kunnen kiezen om een boom te verlichten of bijvoorbeeld tredes in een trapje. Ook is het mogelijk om spotjes te plaatsen in de bestrating. Wij werken met het In-lite lichtsysteem, dit werkt erg gemakkelijk met een donker-licht sensor en is niet kwetsbaar.

Misschien heeft u al duidelijk hoe uw droomtuin er uit moet komen te zien of misschien heeft u dit nog niet helemaal duidelijk. Tijdens de bespreking kunnen wij u verschillende voorbeelden laten zien van de mogelijkheden. Kiest u voor een rond of een rechte stijl? Wilt u bestrating met een motief? Binnen elke stijl kan er uiteraard rekening gehouden worden met de omliggende factoren, zoals stijgers, water, etc.